Eski yapılarda merkezi süpürge sistemi kurulumu.

Mevcut binalarda, en kolay yöntem boru sistemini çatıya kurmaktır, veya birden fazla kat olan evlerde, orta kata kurmak daha kolaydır. Duvar pirizlerine giden borular herzaman bölme duvarlarına monte edilmelidir. Pirizler arası ve bir pirizden ana üniteye  giden borular tavandan veya çatı arasından geçirilmesi tavsiye edilir. Duvar içine monte edilmesine ek olarak, havalandırma ve dolap boşluklarına da boru sistemi monte edilebilir. Yüzey montajı yapmak isterseniz, beyaz yüzey montaj yuvasını ayrıca almanız gerekir.

Allaway farklı arternatifler geliştirerek  satın almanızı kolaylaştırmaya çalışmaktadır.  Ana üniteler konulacakları yere göre seçilmelidir.  Ana ünitenin büyüklüğü en uzak pirizin uzaklığına göre seçilir. Temizlik malzemeleri  Piremiumve Standart setlerde ayrı ayrı paketlenmiştir.  Boru seti, komple kit olarak gelir: 1 veya 3 duvar pirizi ve tüm gerekli aksesuarları içerir. Gerekirse tüm parçalar tek tek de satın alınabilir. Eğer ev planınızı getirirseniz; planlamanızda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Örnek; eski, bodrumu olan, müstakil yapı

2ffcaf 86dd0bab3f8d712a69d6f1aa242bade8

Malzemeler

A 30 ana ünite, PPK 44 boru kiti, PPL 44 boru kiti, duvar pirizi için yüzey montaj kutusu, egzoz havası için susturucu ve temizlik ekipmanları.

Ana ünite

50'li yıllarda inşa edilen bu ahşap evde ana ünite bodruma kuruldu. Bodrum depolama alanı olarak sınıflandırılır ve yaşam için kullanılmaz, böylece  daha uygun fiyatlı A 30 model kullanılabilir. Ana ünite, bodrum bölme duvarlarına, merdivenin sağına, elektrik prizeine yakın kuruldu. Bu, aynı zamanda egzoz borusunun boyunu kısalttı.

Borulama

Boruların merdiven boşluğundan götürülmesine karar verildi. Birinci katta, en dıştaki panel testere ile keslerek boru için uygun yer açıldı.Birinci kat pirizi için duvarda bir delik açıldı. Borular döşendikten sonra kesilen panel geriye monte edilerek borular gizlenmiş oldu.Bodrum duvarları beton olduğu için yüzey montajı yapıldı. Dış duvara egzoz çıkışı için bir delik açıldı ve egzoz kapağı dışarıdan monte edildi. Fonksiyonel bir sonlandırma yapılmış oldu. İkinci katta, toz borusu dış duvar ve yaşanabilir odalar arasından tavan boşluğuna uzatıldı. Yerden 90 cm yükseklikten, piriz için, delik açıldı.Isıtılmamış bölümde kalan boru 50 mm yün yalıtkan ile izole edilmiştir.

Duvar pirizleri

Boruların montajın merdivenin yanındaki duvar kullanılmıştır. Merdivenler evin ortasından çıktığı için, her kat için tek piriz ve 8 mt hortum planlanmıştır. Bodrum için yüzey montaj kutusu temin edildi.

 

Örnek II; tek katlı müstakil yapı

2ffcaf 149e619b802446c1266b11e4ee1380f9

Malzemeler

C 30 ana ünite, C serisi duvar askısı, duvar askısı için ayak, PPL 44 boru kiti, 4 adet 1,2 m boru, egzoz, egzoz kapağı, egzoz için susturucu ve temizlik ekipmanları

Ana ünite

Bu ev 60'larda inşa edilmiş küçük bir üçgen evidir. Evde ayrı bir depo olamdığı için sistem yaşam alanına kurulmuştur.Iyi bir yer, lobideki temizlik dolabında bulundu. Konum gereği sessiz C serisinden bir ana unite kullanılması önerildi ve kullanıcı C 30 modelini seçti.

Borulama

Emme borusu dolap içine monte edildi. Ana ünite duvar askısından,önce aşağı gittik, sonra dalop duvarını 70cm yüksekten delerek 90 º açı ile bir piriz koyduk. Dolabın tavanından, egzoz borusu için, çatıya bir delik deldik. Egzoz borusu çatıya 50mm yalıtkanla birlikte monte edildi. Ayrıca çatıda egzoza birde susturucu takıldı. Egzozun ucu bina üçgeninden dışarı çıkarıldı ve egzoz kapağı takıldı.

Duvar pirizleri

Dolap evin ortasında olduğu için tek duvar pirizi yeterli oldu.  Piriz dolabın duvarına monte edilebilir. 75 mm lik bir delik delindi ve piriz dışarıdan vidayla monte edildi.

Unutulmaması gereken diğer şeyler

Son olarak, soğutucu hava delikleri, talimatlarına göre, dolaba açılmıştır. Alt kısımda,  30 mm genişliğinde bir şerit açılmıştı, benzer şeritler kapağa açılarak havalandırma için gerekli delikler yapılmış oldu. Elektrik bağlantısı da bir elektrikçi tarafından dolap içine taşındı.10 A geçikmeli sigorta kullanıldı.